• john
    Hoi,

    Ik vroeg me af welk forum jullie hier draaien, is dat een plugin of een Phbb3 en heeft die dan een zelfde database of een eigen database nodig.
    Liefst zou ik een systeem willen zoals het hier is. Paar jaar geleden heb ik het al eens gehad met CMS van E107 maar kan me niet meer herinneren hoe ik het toen geklaard heb.

    Bedankt om mee te denken en ik hoop dat ik antwoord krijg want het lijkt me hier verdacht stil geworden met een aantal jaar geleden.

    Groeten
     
  • Leotgtje

    Dag John, welkom,

    nee hier draait geen aparte software.
    Alles is gebaseerd op het e107cms systeem (dat is geen geheim).

    Nou even een persoonlijk antwoord.. niet iedereen zal het misschien steunen of akkoord gaan, maar een korte uitleg.

    Dat het stil is geworden is een resultaat van een onverwachte (voor mij toendertijd in elk geval), een volledige switch naar een nieuwe standaard voor het oude systeem.(Daar wij een NL ondersteuningsite waren en nog steeds zijn volgen wij de hoofdsite e107.inc.

    Alhoewel er reeds sprake was van een wijziging van oude php coderingen (zeg maar de software zelf, en de steeds vernieuwende technologiën werd veel herschreven (en is nog steeds bezig met upgrades) naar, laten we maar zeggen bootstrap/html5 techno. Ook php ondergaat steeds meer vooruitgang (en wordt steeds veiliger), met als negatief resultaat dat het oude .7 (en ouder) + v1 systeem steeds meer hinder ondervindt van de nieuwe php en sql systemen.

    Veel van de oudere code wordt a) niet meer toegestaan b)functioneert niet meer enz...
    Resultaat is dan ook dat veel mensen vertrokken, zijn overgestapt, boos werden of het niet meer konden volgen qua technieken enzovoorts. V2 vraagt andere andere dingen alhoewel er nog massa's sites op de v1 draaien (zolang de servers niet de php versies te hoog draaien; boven 5.6 wordt het problematisch).

    Helaas wordt voor .7 en v1 eigenlijk niks meer 'gedaan' in zin van nieuwe dingen en werd toendertijd belsoten de hoofdfora van e107.org af te stoten, en is dus info (die je momenteel (ook al is het soms heel jammer) dan nog zou vinden) niet echt toepasbaar meer.

    V2 ondersteunt wel nog upgraden van de oudere versies naar V2, dus er is nog compatibiliteit, maar afhankelijk
    van wat men zelf in elkaar had geknutseld (plugins ed.) zal niet alles meer draaien ivm met oude codering.

    Hoofdoorzaak is dus de voortschrijdende web-techniek, en zoals bootstrap en html5 doet voorstelt: mobiliteit = 1.
    Oftewel.. mobieltjes bedankt...

    V2 is dus een zo goed als nieuw geschreven systeem, wat eigenlijk een 'enhanced' versie is van het oude v1, met de modernste aanpassingen. Is het 100%.. nee, maar wel bijna. Gebruik is nagenoeg gelijk, maar omdat veel herschreven en nieuwe php is, haken veel ( het is en blijft open source) mensen toch af. Zonde... maar het is persoonlijk.

    Als gebruiker kan ik zelf wel zeggen dat v2 stukken veiliger is geworden, en het toch weer langzaam groeit..maar het blijft racen tegen de techniek. de v2 van 2015 is toch ook alweer ingehaald door de v2 van 2020... php ligt al soms op versie 7.4 en iedereen volgt...

    Zou je fris beginnen met v2 dan ziet het er wel anders uit, maar eigenlijk is het vrijwel hetzelfde gebleven in gebruik. Ik vergelijk het altijd met werken met Win XP en nu Win10... 
    oke, er zijn minder plugins, maar ook weer andere functies..en mobile first.. maar of iemand toetreedt tot het forum is een persoonlijke beslissing, we kunnen en willen niemand dwingen, maar zouden uiteraard ook graag meer actie zien.Ook ikzelf draai al jaren mee, en ook ik loop tegen eigen dingen aan, maar het blijft hobby en helpen, daarom bestaan we nog steeds.
    Hier is het dus niet druk, veel gebeurd dus wel op Github en veel ook op Gitter (soort van discussie chatkanaal), en we hebben 1 algemene Q&A site (e107help).

    Nou kan ik nog hele zinnen maken en veel vertellen, maar we zijn er nog, en bieden hulp (ook al is het misschien momenteel alleen hoofdzakelijk de vertaling) als hij gevraagd wordt. (en haha als we het zelf natuurlijk kunnen...).
    Kortom het is wat het is en we verwelkomen iedereen die weer wil of nieuw intreedt. E107 groeit toch weer langzaam, maar het zal nog altijd tijd kosten..
    Had e107 ook +200 actieve coders en ontwikkelaars was het denkelijk wel anders..Kijk maar eens rond.. er zijn nog wel genoeg andere systemen, maar ook zij hebben afgehaakt of 'problemen'.
    1 ding blijft : commercie is nog steeds niet het belangrijkste (wat imo wel voor de grootste lijkt momenteel), open source.. voor iedereen en gratis te gebruiken.

    Je mag eventuele speciale wensen natuurlijk niet altijd gratis verwachten, maar ook dat was al bij .7 en v1.
    In dat opzicht is het ook weer mens en tijd gebonden, wat ook zeer zeker mag (en misschien ook moet).

    Ik laat het hierbij, en voor meer vragen of antwoorden: stel ze gewoon

     
  • Leotgtje

    Oeps  het echte antwoord op je belangrijkste vraag : alles wat je hier ziet (m.u.v. het thema wat hier beruikt wordt > dat is van Yvalni) is ingebakken in e107.. Het is nog steeds aanzetten,aanpassen, gebruiken... (kort door de bocht).
    Kijk als je meer info wilt gewoon op e107.org, daar vindt je ook alle links die je ook weer verder helpen..taal, coderen, waar vindt ik wat en zo voorts...

    Groetjes

     
  • john
    Hallo Leotgtje,

    Dank voor je uitleg in ieder geval, lekker duidelijk ook waarvoor ook dank.

    Bwaa, ik ga toch trouw blijven aan die 107, het is iets dat ik ken en heb het toen in de tijd na veel installaties van andere CMS het prettigste werken gevonden en dat gaat zo blijven want ben al een paar dagen bezig met dingen uit te proberen terug als Drupal, Wordpress, enz maar neen ik blijf er bij.
    Ik weet dat er in de tijd meer themes waren en daar had ik dan een voorkeur voor een specifieke maar die zal door de jaren heen niet meer compatibel zijn gebleven. De naam ontsnapt me zelfs Khatru als ik het goed voor heb maar goed dat is nostalgie.

    Dat forum heb ik in (orde) gekregen in die zin dat het werkt op zich maar het inpassen in het theme dat ik wil lukt niet, te verstaan als ik kan geen link naar in het menu krijgen en dus is het niet zichtbaar op de site zelf. Wel als ik het op Welkomstpagina ga aanvinken in beheer in plaats van index.php of nieuws.php of iets dergelijks, dan komt dat forum naar boven drijven op de eerste pagina maar daar wil ik het niet gah hehe

    Weet je misschien ergens een plaats waar er nog themes te vinden zijn aan democratische prijzen? Liefst iets met een volledige breedte en zijkanten ook plaats voor menu dus links en rechts.

    Misschien allemaal niet erg duidelijk maar kan altijd foto toevoegen als je wil.

    Merci bien :;
     
  • Leotgtje

    Er zijn nog onwikkelaars voor themes ja,  mcpeace-Maw ( geen idee momenteel ), maar daar is het erg stil tegenwoordig, dan heb je Jimak aka Jimmy08 (https://www.e107sk.com/ zie daar evt de weblinks sectie)  en Fizi (http://fizithemes.hu/).

    Als je v2 gebruikt : je kan ook even kijken via je theme manager in je admin... dat geldt ook voor plugins.. standaard admin theme, dan staat alles links) (is eigenlijk identiek aan de hoofdlinks op org, maar je hebt gelijk toegang.en mogelijkheden.. das ook zo een nieuwe functie).
    Er gaat wel een tijdje overheen voor je alles door hebt, maar dat went.. ps op ORG ga daar naar support /developer. misschien dat je dat helpt mocht je een ouder v1 theme hebben.

    PS de grootste wijziging is het gebruik van plaatjes bestanden enz.. die zitten tegenwoordig allemaal onder 1 noemer : media....en dat wordt zeker wennen wat je daar allemaal mee kan...
    Als je van uitdagingen houdt, en websites interessant vindt, kun je je lol niet op (+ hoofdpijn en ergenis..hihihi..)

    Groetjes

     
  • Leotgtje

    ps 3 coloms themes zijn er weinig, ik ben er zelf een beetje mee aan het knoeien... das niet zo gemakkelijk, maar ik kom er wel. Sommige dingen lukt me nog niet alhoewel mijn testsite (ahum tgtje .nl ) die gebruikt. Responsive he... pjoehhh Yvalni (Alex) is een betere themer dan ik... wink

     
  • john
    Bedankt nog een keer voor je reactie.

    Voor de duidelijkheid ik ben met een nieuwe clean install begonnen dus laatste nieuwe van .org gehaald en hier de translation waarvoor ook dank natuurlijk.

    Het begint allemaal wel te vlotten want uiteindelijk is er niet erg veel veranderd aan admin sectie vind ik dan maar loop toch tegen een paar dingen aan en ik herinner me van vroeger dat ik dat toen ook had maar dat hangt louter af van het theme opbouw/structuur denk ik. Daarmee bedoel ik tekst die buiten zijn vakje gaat lopen afbeeldingen in headers die hun plaats vergeten zijn, maar dat is natuurlijk of waarschijnlijk ook te danken aan de enorme uitgebreide scherm weergaven die men heeft tegenwoordig daarmee bedoel ik dus mobiele kant. De WP kan hier beter mee weg maar dat is te verstaan omdat dat een vele grotere community is waarschijnlijk. Maar ik geef niet op dus ga ik maar wat lopen klooien in die css en php bestanden want we hebben toch tijd tegenwoordig met hopen.

    Groeten, John
     
  • 3 jaren geleden
    zo mrt. 29 2020, 12:10P.M.Alex
    Alex

    John,

    ik gebruik e107 nog steeds heel veel, belangrijkste voordeel is eigenlijk de veiligheid en grootte, als je kijkt naar bijvoorbeeld Wordpress dan is het een prachtig systeem maar erg groot en de veiligheid is aantoonbaar (gezien alle updates) minder...

    Als je je een beetje verdiept in hoe een thema is opgebouwd dan werkt het vrij simpel... laatste site die ik heb gemaakt met e107... geeft aan dat het nog steeds overal voor geschikt is... idz-heerlijk.nl

    Op deze pagina heb ik gebruik gemaakt van extra velden (per hoofdstuk in te stellen) en die als accordion laten tonen.. Dus bijna standaard e107..

    Heb je vragen, stel ze gewoon er zijn nog steeds mensen die regelmatig even kijken smile

    Alex

     
  • john
    Dag Alex,

    Bedankt voor je antwoord, nette site ook wink

    Dat klopt wat je zegt maar natuurlijk moet je wel in het achterhoofd houden dat zij die proberen een hack uit te voeren dat gaan doen op het systeem waar er het meeste van bestaan. Als Mac begon hadden ze ook geen virusscanner nodig om het met andere woorden te zeggen, maar ik vind het gewoon een heel erg leuk en goed systeem E107 en ik werk er dan ook al heel lang mee maar ben ook op de hoogte van WP en Drupal enz. en ja dat is veel omslachtiger omdat het op een andere manier werkt en er zijn zo veel meer ontwikkelaars die daar plugins voor maken. Wat logisch is want uiteindelijk zoeken ze een manier om het hoofd boven water te houden en deels gratis plugins te ontwikkelen maar extra features zijn dan betalend, versta me niet verkeerd dat is heel normaal.

    Ik ga het zo doen met wat aanpassingen aan een bestaand theme en wat maatwerk moet het lukken, uiteindelijk is het open source wat mooi is want het helemaal zelf scripten zie ik niet zitten, in verband met updates, hacks enz. In ieder geval ik blijf er trouw aan aan die e107 cheesey

    Good job thanks
     
  • 3 jaren geleden
    zo mrt. 29 2020, 03:38P.M.john
    john
    Alex,

    Ik heb nog een vraag maar dat is iets totaal anders, voor jullie waarschijnlijk piece of cake tongue, dan zal ik maar een ander topic starten zeker :/ Anders pimp je hem maar elders heen.

    Members/Login/Profile/... beste plugin die ervoor bestaat en die met dat forum overweg kan.

    Chatbox die je hier gebruikt is gewoon de standaard van E107 dan ook?

    Ja ik weet veel vragen en ja kan dat zelf gaan uitzoeken ook natuurlijk maar het gaat me meer om compatibiliteit met laatste nieuwe E107 waar ik van vertrek. Of is dat op zich al een verkeerd begin.

    ***Edit*** Vergeten <-->stukje, kan en wil je me vertellen ... vroeger gebruikte ik ´´iets´´ om Latest forumposts te laten zien en als mijn geheugen me niet in de steek laat, dan stond dat in een menu rechts, met andere woorden het was dus erg compact meen ik.
    ***Edit***

    Groet en dank,

    John
     

Moderator(-en):
Laatste Berichten

  Discussie Gebruiker Bekeken Reacties Laatste bericht
new showcase (Questions in English) Jimako 511 5 aducom
ma feb. 19 2024, 12:09P.M. 
Wie kent deze melding.. (Ditjes en Datjes) erje 565 3 erje
wo jan. 10 2024, 10:02P.M. 
SourceForge commit (Vertaling van e107) Leotgtje 671 7 Alex
vr dec. 22 2023, 09:19P.M. 
chat emo (e107.nl) Leotgtje 719 7 Alex
vr dec. 22 2023, 12:43P.M. 
ze zijn weer bezig (Ditjes en Datjes) Leotgtje 2929 5 Alex
di dec. 12 2023, 07:58P.M. 
2FA plugin (Vertaling van e107) Leotgtje 585 1 Tijn
di dec. 12 2023, 06:45P.M. 
Thema e107.nl (e107.nl) Alex 773 3 Alex
za dec. 09 2023, 12:22P.M. 
FAQ op e107.nl (e107.nl) Alex 528 0 -
 
interne update via systeem (Installatie van e107) Leotgtje 864 3 Leotgtje
vr dec. 01 2023, 11:01A.M. 
SourceForge (Vertaling van e107) Leotgtje 631 2 Leotgtje
vr dec. 01 2023, 10:52A.M. 
Discussies: 88 | Reacties: 537 | Bekeken: 506240
Online
  • Online7
  • Leden: 0
  • Nieuwste lid:
  • Totaal geregistreerde leden.36
  • Max. gelijk online: 201
Laatst Gezien Menu