Probleem met line feed

rein, za jan. 23 2021, 10:51P.M.

Hallo,
ik heb de update van V1 naar V2 gedaan, een nieuw theme geschreven en wat oude plugins herschreven.
Nu was ik aan de inhoud toe en wat zie ik: V2 kent blijkbaar niet meer de "oude" CR/LF. Dat wil zeggen dat alle tekst achter elkaar door loopt, zonder de oorspronkelijk indeling waarin sommige zinnen op een nieuwe regel begonnen en de tekst ook in alinea's verdeeld was.
Dat maakt de tekst eigenlijk onleesbaar en het ziet er ook niet uit.
Ik heb al geprobeerd om in mijn theme de textstring door de PHP functie nl2br() te halen, maar dat was geen succes. Dat leverde wel heel veel witruimtes op.
Ik las ergens dat je de oorspronkelijke tekst moet vatten in de BBcode , maar dat maakte bij mij geen enkel verschil.
Ik vraag me dus af of dit een bug is, of dat ik iets fout doe (en zo ja, hoe zou het dan wel moeten).
Re: Probleem met line feed
Leotgtje, zo jan. 24 2021, 11:53A.M.

Ik geef een summier antwoord, omdat ik geen data kan inzien of geen directe oorzaak. Dat is even gissen.

Waarschijnlijk heeft het te maken met het gebruik van de wysiwyg editor (tiny). Die heeft flinke veranderingen ondergaan in de v0.7 versie naar 1 en dan naar v2. (rechten, kosten (open source en betaalde functies en mogelijkheden).

Heb je ooit berichten ed. in html (via tiny) geplaatst, zitten er mogelijk nog stukjes in die eruit gefilterd zijn in de nieuwe versies of anders worden geregeld. (inhouds aanvulling door database data).
Dan ontstaat zo een effect.
Zou een en ander middels niet tiny (noem dat dan maar plain text/bb), gedaan worden, wordt de html (opmaak) niet meegenomen.. Er is middels BC (compat terugwerkend) wel her en der wat gedaan, maar niet alles kan en zal (denk ik), maar het heeft zeker te maken tussen datum oorsprong/gebruik systeem en huidige verwerking.

Het zou misschien mogelijk zijn om dit (zal toch handmatig werk zijn denk ik) te laten converteren.( programma dat dat kan nou nog onbekend).
Helaas heb ik geen tekst die ik kan gebruiken om een en ander uit te proberen, maar misschien kun je wel (in het editor venster (gebruik wysiwyg AAN) dan uiterst recht op de < > code knop te klikken , en die source te kopieren, even opslaan in tekst bestand en direct daarna idem een kopie van de tekst IN het editor venster.

Misschien kun je ook het systeem op wysiwig UIT zetten (even html gebruik veiligheid wel aan!! )anders werkt het niet (filters). of dat werkt? (ik denk dat dat ook een deel van het gebruik hier mee te maken heeft, of daardoor dat effect optreedt. ( je zou het kunnen plaatsen hier in de quote functie). of een dowloadbaar bestandje.
Nog beter zou een database (deel) kopietje zijn van regels waar zo een tekst in voorkomt, daar staat die 'oude'html nog in (zonder invloed van het systeem) Kun je helaas hier niet plaatsen ook ivm privacy denk ik.

Laat het eens even bezinken, eerlijk zijnt denk ik niet dat je dat even gauw zo in het systeem momenteel kunt oplossen..
Ik wacht eens het antwoord af.

Re: Probleem met line feed
rein, do feb. 04 2021, 05:47P.M.

Ai, vinkje vergeten te zetten om op de hoogte te blijven van antwoorden. Vandaar mijn wat late reactie.
Dank je wel voor je antwoord.
Ik heb bijna nooit TinyMCE gebruikt en nu ook niet. Ik denk dan ook niet dat daar een oplossing te vinden is. Het gekke is, dat sommige pagina's er wel last van hebben en andere niet, terwijl ik daar geen enkele reden voor kan verzinnen.
Ik ben nu bezig om alle pagina's door te lopen om zet opnieuw in te delen. Daar ben ik wel een paar maanden mee bezig.

Je vroeg om een voorbeeldje. Ik heb een screenshot gemaakt van PHPMyAdmin en dat is hier te vinden: https://ceze.fr/screenshot.png. Het is een lijstje, dat in V! er ook als een lijstje uitzag, maar in V2 als één regel wordt weergegeven.

Iets anders: bij het wijzigen van een pagina wordt de datestamp niet aangepast. Via de pagina-opties kan het wel, maar dat is erg onhandig en omslachtig. Een bug?
En nog iets anders je wordt wel heel snel uitgelogd uit het systeem.
Re: Probleem met line feed
rein, do feb. 04 2021, 05:50P.M.

Sorry, ik blijf aan de gang.
Ik moet ook vaststellen, dat sommige shortcodes niet meer werken. Ik had bijvoorbeeld op een aantal plaatsen {PLUGIN=een_menu} opgenomen. In V2 is de inhoud van dat menu niet zichtbaar.
Re: Probleem met line feed
Leotgtje, vr feb. 05 2021, 10:44P.M.

Op post 1 : misschien ouderdom in relatie to line/whitespace aanpssingen? ( code wijzigingen hoe het systeem daarmee omspringt ??? een enter wordt toch anders op gereageerd als een shift+enter bijvoorbeeld.

post 2 : sorry zeggen niet nodig, als we een vraag kunnen beantwoorden (dat hopen wij altijd).
Kijk eens hier https://e107.org/developer-manual#core-shortcodes houdt er wel rekening mee of dat een eigen gemaakt menu is, of een core menu ( is het een V1 menu, kan het aan de interne 'te oude' code liggen.
Enne... dat ziet er puik uit hoor ! complimentjes ( ook die sub sub links!)
Re: Probleem met line feed
Leotgtje, vr feb. 05 2021, 10:50P.M.

verdorie... cookie melding overzien : nog eens de link https://e107.org/developer-manual#core-shortcodes
Re: Probleem met line feed
rein, za feb. 06 2021, 03:40P.M.

Wat betreft de shortcodes: ik had bijv. {CPAGEDATE} (één van de officiële core shortcodes) in een pagina opgenomen. Op die plaats zou dan de datum moeten komen, waarop de pagina voor het laatst is opgeslagen. Er staat echter helemaal niets. Hetzelfde geldt bijv. voor {CPAGEAUTHOR}.
Als ik de PHP goed lees, dan kan dat ook helemaal niet. In de __construct van cpage_shortcodes wordt de data gehaald uit de tabel page_chapters en niet uit de tabel page, zoals ik zou verwachten. Ik heb gezocht, maar ik kan niet ontdekken waar die data dan wel opgehaald worden. Die tabel page_chapters is bij mij overigens helemaal leeg.

Wat betreft de line feeds: geen idee waarom sommige pagina's wel goed ingedeeld zijn en andere niet. Ik zie iig geen enkel verschil. Ik los het nu maar op door alle pagina's door te lopen en paragrafen en harde returns in te voegen. Het zijn maar een paar duizend pagina's ;P

Overigens: ik stel de antwoorden zeer op prijs. Dat je het niet altijd kunt oplossen is logisch. Het gaat tenslotte om de wil en de bereidheid om het te proberen.
Re: Probleem met line feed
Leotgtje, ma feb. 08 2021, 03:01P.M.

de sc {CPAGEDATE} set je eigenlijk niet in een pagina, maar die gebruik je in een bestand zoals een template ed.(bijv als je een plugin bouwt, of een template aanpast.Anders zou ik het niet echt weten (dan moet je hem al eens gebruikt hebben).

Tsja die pagina's heb net iemand een gecrashde (gebruikersfout) een oude v1 naar v2 versie overschreven met nieuwe v2 versie uit de brand geholpen. Had nog 750 pag. in de oude content plugin zitten. En ja hoor 'oude tiny opmaak) vooral de afbeeldingen (paden) bbcode gebruikte < img terwijl tegenwoordig [img standaard is, line returns met  backslash r en   backslash n en dan zit je 'gebakken' met de peren, de huidige gebruikt dat allemaal niet meer of is zwaar verandert. ( en hier haalt ie mij de backslashes weg..)...(maar ja, dit is denk ik (onzeker even) de bb editor.

Een tip (werkte tenminste voor een deel) > gebruik wysiwig mode > gebruik de button *rechts boven) kopieer de inhoud, plak die heel simpel in bijv. kladblok (heeft geen opmaak modus) en sla die op met de extensie (alle bestanden) html. Open nu die pag. in bijv Edge of een ander dan krijg je misschien wel een beetje een foute aanblik, maar je kunt WEL de tekst ed. gewoon selecteren, kopieren, en die weer 'als is' weer terug plaatsen in de source en opslaan..

Re: Probleem met line feed
rein, vr feb. 12 2021, 10:59P.M.

Ja, zoiets had ik ook bedacht, maar ik kies toch maar voor pagina voor pagina doorlopen. Dan kan ik er nog wat spelfouten en rare zinsconstructies uithalen. Tis ff werk, maar dan heb je ook wat.
Wat betreft die shortcodes: in V1 had ik een theme shortcode die ik in een maatwerkpagina kon gebruiken om de datum van de laatste wijziging uit de database te halen en in de pagina op te nemen. Die werkt niet meer, net zo min als andere shortcodes in een pagina. Inderdaad: wel in een template en in het theme. Ik heb nu maar iets vergelijkbaars in het theme ingebouwd. Niet echt fraai, maar het is niet anders en het werkt zoals ik wilde.
Het probleem met het updaten van de datum, als de pagina is gewijzigd, heb ik nog niet gevonden. Of eigenlijk: het probleem heb ik wel gevonden, maar nog geen oplossing. Knutselen met de core-bestanden kan wel, maar is maar een tijdelijke oplossing. Misschien iets met een override? We zullen zien.

Ik krijg sterk de indruk dat deze V2 nog wel even een "work in progress" blijft. Toch blijf ik maar wat doormodderen; in de loop van de jaren heb ik er veel tijd in gestoken en ik ben ook te oud om nog erg veel nieuwe dingen te willen leren.

Re: Probleem met line feed
Leotgtje, ma feb. 15 2021, 02:51P.M.

deze V2 nog wel even een "work in progress" , die indruk is juist (alhoewel)..
Ligt in het verleden, van v1 naar v2 is de code opnieuw omschreven en die was zo rond php 5.3..en de laatste nu op de markt is 8... en die is WEER veel strenger...
Vandaar dus die continue progress...
Nadeel heeft die 8 wel weer, en (heb het reeds aangekaart), die relateert sterk aan de taalpakketten. NL zal er niet teveel last van hebben versies van 2.3.0 en 2.3.1 ontwikkeling... Als je nou een ouder (anderstalig) taalpakket bijv. gebruikt op een php 8 installatie, vallen er spaanders...... > als het er niet is (lan define) of fout.. > kedeng..
Re: Probleem met line feed
Leotgtje, ma feb. 15 2021, 02:58P.M.

PS Als er iemand taalkundig is ( ondersteuning met name zuid-midden europees, aziatisch, zuid amerikaans, chinees, japans) enz.. welkom...
Ehm betaling is een dankjewel, een hoop hoofdpijn, maar ook voldoening en als het even kan.. liefst geen Goggle, lukt nog altijd niet helemaal...( en verdorie, the new kid on the block, heeft ze niet allemaal, en die werkt wel erg lekker (hehe lekker geen reclame). ok..hint > dL
Re: Probleem met line feed
rein, ma feb. 15 2021, 10:41P.M.

Uhh? Zuid-Amerikaans??? Bestaat dat?
Re: Probleem met line feed
Leotgtje, di feb. 16 2021, 11:21A.M.

Haha, verzamelnaam
Ik heb geen zin om alle 14 'landen/regios' in te voeren, en sommige willen wel, maar we staan open voor alle.
Voor het gemeld word : aziatisch is vergelijkbaar dat zijn er maar 48, afhankelijk wat je als aziatisch beschouwt.