Hoofdadmin, maar niks te zien

rein, zo feb. 21 2021, 10:26P.M.

Ik heb inmiddels een tweede site overgezet van V1 naar V2. Die site is een stuk eenvoudiger van opzet dan de eerste, zodat dat een fluitje van een cent zou moeten zijn. Dat was het ook en het front-end werkt ook perfect.
Het probleem zit in het back-end. Hoewel ik de hoofdbeheerder ben, zie ik geen enkele pagina in het overzicht van maatwerkpagina's, ik zie (daar) ook geen gegevens van gebruikers (wel via het front-end), ik zie geen plugins. Kortom: alles waar je alles hoofdbeheerder toegang toe hebt, zie ik niet verschijnen. Op de lokale server (waarvandaan ik de database heb geüpload) zie ik dat allemaal wel, zoals het hoort.

In de database, zowel lokaal als op de server, zijn de tabellen gewoon aanwezig en ook gevuld. Zoals ik al schreef: ook het front-end werkt normaal. Het is misschien een dingetje met bevoegdheden, maar die zijn lokaal en op de server exact gelijk.
En nu ik dit schrijf, bedenk ik me, dat ik al eerder iets dergelijks ben tegengekomen. Toen ging het om sitelinks die niet zichtbaar waren.
Ik ga dus nu eerst proberen om de gebruikersklassen opnieuw te ordenen en dan zien we wel verder.
Re: Hoofdadmin, maar niks te zien
Leotgtje, ma feb. 22 2021, 11:36A.M.

Lijkt verdacht veel dat database updates niet zijn doorlopen, maar dat is een veronderstelling. Denk je er wel aan dat je ook de taalbestanden op gelijk niveau (versie) brengt? Ook al is er back compatability, niet elke nieuwe gebruikt lan staat erin.
Voorbeeld > een nieuwe LAN voor sitelinks (heet nu navigatie)staat er in, maar niet in de oude. Dat is er een die zeker problemen zou kunnen opleveren. Onder php 8 crasht hij als hij er niet is, en het ligt aan je systeem of browser of je wel of niet een foutmelding krijgt (norm zou dan een blanke pagina zijn).
Dus advies : gebruik het laatste taalpakket (er staan er hier op de site maar ook op (evt via org) of https://github.com/e107translations (kijk dan bij releases rechtse zijde na taalkeuze).
Re: Hoofdadmin, maar niks te zien
rein, ma feb. 22 2021, 02:44P.M.

Bedankt voor je antwoord. Het probleem had inderdaad te maken met de database. Ik had per abuis de back-up van de "oude" database geïmporteerd in plaats van de export van de nieuwe.
Het effect was natuurlijk hetzelfde als wat jij aangaf: de database was niet geüpdatet. Nu ik de nieuwe heb geïmporteerd werkt alles weer naar behoren.
Probleem opgelost!